Om anläggningen

Vi har idag ett alldeles nytt och modernt stall med 28 boxar för våra lektionshästar. Mycket planering och arbete har lagts ner på att få en bra stallmiljö för våra hästar, en rymlig, välkomnande och bra fungerande anläggning för våra kunder och en bra arbetsmiljö för personalen. Gödselbehållaren exempelvis ligger inomhus och är nersänkt till golvnivå för att det ska vara lättarbetat för stallpersonalen. Foderutrymmet som ligger i marknivå innehåller bland annat två fodersilos. I stallet finns två spolplattor och hovslagarspilta. Utomhus finns det tre karantänsboxar och två uteboxar.

I direkt anslutning till stallet finns en uppvärmd servicedel som innehåller en välkomnande entré och en stor rymlig sadelkammare, handikappanpassad toalett med dusch, tvättstuga, torkrum, teknikrum, förråd med mera.

Det finns en separat byggnad som kallas annexet, där det finns låsbara skåpsutrymmen, pentry att fika i, dusch, toalett och omklädningsmöjligheter. Uppvärmning sker med värmepump och golvvärme.

Den omkringliggande marken är till stor del asfalterad och det är bara sju meter att gå mellan stall och ridhus.

Ridhuset inrymmer en 60 m ridbana med bevattningsanläggning. I den norra delen finns en kortsidesläktare, cafeteria, lektionssal m.m. I den södra delen finns ett nytt kontor, maskinhall, förråd m.m.

Vi har även en stor uteridbana med mått 82x24, som vi rider på då vädret tillåter.

Det gamla stallet har renoverats och erbjuder idag 11 boxar för privathästar.

 

Cafeterian "Gott-i-gott"

Vår Cafeteria är en trevlig samlingspunkt. Här kan man ta en fika eller äta, titta på ridlektionerna, läsa läxor eller bara umgås.

Fritids delar på ansvaret för cafeterian tillsammans med cafeteriagruppen. Cafeterian bemannas av specialinkallade medlemmar vid klubbtävlingar, stora tävlingar och andra arrangemang. Fritids har öppet en stund varje eftermiddag vid mellanmålsdags. Ridgrupperna håller öppet i cafeterian alla lördagar och på de söndagar när det har varit knatteridning eller liknande.

Vi arbetar med att minska godisätandet bland barnen, och uppmuntrar nyttigare matvanor . Vi erbjuder därför ordentligt mellanmål som alternativ till olika godbitar.

Är du intresserad av att hjälpa till så prata med Helena Segerström eller Catarina Staffas.

Caféets öppethållande på helgerna med hjälp av ridgrupperna är mycket uppskattat. Det finns godis och kakor till försäljning, och skulle det finnas något hembakt så går det alltid åt som smör i solsken. 

 

Öppettider

Vi har en öppen anläggning med fritidsverksamhet. Det innebär att, givet att man respekterar våra säkerhetsregler och uppförandekoder, så får man vistas i anläggning under öppettiderna.
 

Mån - tor 07.00 - 22.00
Fre 07.00 - 21.00
(Lunch 11.00 - 13.00)

Lö 07.00 - 18.00
Sö 07.30 - 17.00
(Lunch 12.00 - 12.40)

När hästarna har lunchvila är stallen stängda.

Cafeterian är öppen på helgerna då ridgrupperna turas om att stå för försäljningen.

 

Historia

Här kan du läsa om Överbys historia i sammandrag.