Våra hästar

 

Bosco's Fancy

Född 2008
Import Irland
Ca 140 cm

Fancy kom till oss hösten 2016. Han är en snygg liten ponny, ser lite ut som en stor häst i litet format.
Han är väldigt snäll, rör sig trevligt och kommer bli en jättebra lektionsponny. Vi hoppas att han ska trivas hos oss.

Bueno Satori

Född 2006
Ras: Holländskt varmblod
Far: Santano        Morfar: Cocktail
Mankhöjd: 170+ cm

Satori kom till oss i september 2015. Han är köpt av en hästhandlare som importerat honom från Holland. Han är en ganska vaken och väldigt vänlig häst som snabbt kom in i flocken och han verkar vara en sådan som andra hästar tycker om. Han tävlas mycket framgångsrikt i dressyr med bl a vinst i lektionshästmästerskapen 2017.

 

Champion

Född: 1995
Ras: Korsning
Mankhöjd: 150 cm

Champion kom till Överby 1999. Han är en busig, glad och framåt liten häst som tycker att det mesta är kul och han hoppar gärna. Ibland ger han ifrån sig små glädjetjut! Han har även tävlat i dressyr i unga år, men växte sedan över ponnymåttet (148 cm).

 

Cyprys

Född: 2004
Ras: Polskt halvblod
Far: Rumianek               Morfar: Flirt
Mankhöjd: 

Cyprys kom till Överby 2011. Han är en framåt och nyfiken kille som vill att något ska hända hela tiden. Han är snäll och schysst men mycket aktiv. Cyprys tävlas framgångsrikt i dressyr och tycker även mycket om att hoppa. 

 

Darco

Född: 1997
Ras: Korsning
Mankhöjd: 145 cm

Darco kom till Överby 2003. Han är en snäll men lite försiktig ponny som skördat stora framgångar på dressyrbanorna och har fina placeringar i Stockholmsmästerskapet.

 

Dea Dia

Född: 2011 
Far: Imequyl         Morfar: Elf
Mankhöjd: ca 170 cm

Dea kom till Överby i juni 2016 ifrån en hästhandlare som köpt henne i Polen. Hon är en tuff och nyfiken tjej som gärna vill vara i centrum. Vid ridning har hon visat sig vara väldigt lättlärd och positivt inställd till att arbeta. Vi hoppas att hon kommer att trivas hos oss i sitt nya liv som lektionshäst.

 

Diara

Född: 1998
Ras: Lettiskt halvblod
Far: Dukäts                      Mor: Raita
Mankhöjd: 170 cm

Diara kom till Överby 2004. Hon är en stor men snäll dam som är ledarsto i flocken. Högst prioritet är att komma först in från hagen! Diara har en förmåga att rymma ur sin box om man inte satt fast henne eller stängt dörren...

 

Dion

Född: 2000
Ras: KWPN
Mankhöjd: 163 cm

Dion kom till Överby 2005. Hon är en intresserad och lurig fröken med glimten i ögat. Trots sin storlek så rids hon ofta även av de minsta barnen. Dion har haft lite otur med skador, men har innan dess tävlat lite både i dressyr och i hoppning.

 

Eden

Född: 2001
Ras: Polskt halvblod
Mankhöjd: 165 cm

Eden kom till Överby 2007. Han är en vacker skimmel som leker mycket i hagen. Han är snäll och tycker om att bli ompysslad. Eden tävlas framgångsrikt i dressyr och ingick i det segrande laget i Dressyrallsvenskan 2011.

Eglish Duke

Född: 2006
Ras: Connemara
Mankhöjd:

Duke kom till Överby september 2014. Han är en jättesnäll och duktig ponny, som börjat tävlas i dressyr. Innan Duke kom till oss hade han tävlat både hoppning och dressyr.

 

Fedantos

Född: 1998
Ras: Oldenburgare
Far: Levantos I                 Morfar: Fedor
Mankhöjd: 176 cm

Fedantos kom till Överby 2003. Han är en av stallets största hästar. Fedantos är en duktig dressyrhäst som har fina placeringar i Stockholmsmästerskapet 6 år i rad, varav 3 av dem segrar.

 

Flash 131

Född: 1997
Ras: Zweibrucker
Far: Furier                         Morfar: Wunderlich
Mankhöjd: 163 cm

Flash kom till Överby 2003. Han är en känslig häst som både röner stora framgångar på tävlingsbanorna och samtidigt kan ridas av de flesta grupperna på ridskolan. Han har placerat sig i Stockholmsmästerskapet i dressyr 4 gånger och tävlas nu upp till Medelsvår C.

Gruzska

Född: 2009
Ras: Polskt halvblod
Mankhöjd:

Gruzska, eller Grynet som vi kallar henne, kom till Överby mars 2014. Grynet är duktig både på att hoppning och dressyr och är väldigt snäll att pyssla med. Hon har börjat tävlas i dressyr.

 

Gørklintgårds Cantara

Född: 2006
Far: Quidam’s Rubin     Morfar: Castro
Mankhöjd: ca 166cm

Cantara kom till Överby i juni 2016 från en hästhandlare som köpt henne i Danmark. Hon har en fin hoppstam och har tävlat ganska mycket hoppning i Danmark innan hon kom till oss. Cantara är en väldigt trevlig och snäll häst som älskar att kela och mysa i boxen. Vi hoppas att hon kommer att trivas hos oss i sitt nya liv som lektionshäst.

 

Görklintgårds Raulon

Född: 2003
Rubels-Leandro
Mankhöjd: 183 cm

Raulon kom till Överby som privathäst hösten 2016, men togs över av ridskolan våren 2017. Han är en stor kille på 183 cm i mankhöjd, men är också en genomsnäll kille som älskar gos och uppmärksamhet. Det är svårt att motstå hans charm, så han kommer nog bli en populär lektionshäst bland stora och små. Raulon har tidigare varit voltigehäst, och även tävlats i hoppning, men nu testas han på dressyrbanorna istället.

 

Jack Spratt

Född 2006
Ras: Ridponny
Far: Minotauros        Mor: Casablanca
Mankhöjd: 145 cm

Jack kom till oss i september 2015. Han köptes av en familj där dottern har tävlat med Jack i både dressyr och hoppning. Han är en stabil och snäll ponny, både mot oss människor och mot de andra i flocken och verkar trivas bra med sitt nya arbete. 

 

Justin Timberlake

Född 2011
Ras: Ridponny/Halvblod
Far: Manboy        Morfar Lambourghini
Mankhöjd: 150 cm

Justin kom till oss i slutet av sommaren 2015. En lugn och snäll ponny, som är mycket populär bland eleverna. Han tävlas framgångsrikt i dressyr med bl a vinst i lektionshästmästerskapet 2017. 

Linda

Född: 2007
Ras:
Mankhöjd:147 cm

Linda har bott på Överby som privatponny innan ÖHF köpte henne i juni 2013. Linda är en omtyckt och trevlig ponny som tävlas framgångsrikt i dressyr.

 

 

 

Pamina

Född: 1997
Ras: KWPN
Far: Hemmingway          Morfar: Thorwald
Mankhöjd: 165 cm

Pamina kom till Överby 2005. Hon är en bestämd dam men väldigt allround och kan gå med på de flesta lektioner. Hon är en riktig klippa när det gäller att hoppa. När hon kom fick hon alla att tro att hon skulle bli mamma för hon var så rund om magen, men ingen bebis blev det...

 

Pocahontas

Född: 1992
Ras: Korsning
Mankhöjd: 145 cm

Pocahontas kom till Överby 1998. Hon har ett passande namn eftersom hon är skäck och ser ut som en riktig indianhäst. "Pocca" är jättesnäll och alla barns favorit. Hon har tävlat lite i dressyr, men uppskattade inte att åka transport. Hon vill att flocken ska hålla ihop och gnäggar ofta till de hästar som kommer och går i stallet.

Tarantino

Född: 2010
Ras: Korsning  fjording/ridponny
Far: Hugo        Morfar: Minotauros
Mankhöjd: 145 cm

Tino, som han kallas, kom till oss i början av 2015. En otroligt charmig och söt ponny som fortfarande är lite ”valpig” i sitt beteende, men väldigt snäll. Har många kompisar i hagen och har alltid någon att leka med. Rör sig trevligt och tycker om att hoppa. Vi hoppas att han kommer få en fin karriär hos oss och att han kommer att trivas bra.

 

Tolliver

Född: 2003
Ras: Tysk ridponny
Mankhöjd: 145 cm

Tolliver kom till Överby 2008. Han är en snäll men lite småbusig ponny som t ex klättrar ur sin grimma nästan varje dag i hagen och därför får gå utan. Tolliver har tävlats med fina resultat i dressyr.

 

Tricky Tambourine

Född: 2006
Ras: New Forest
Far: Park's Tambour RNF 156        
Morfar: Thor RNF 152
Mankhöjd: 146 cm

Tricky kom till Överby hösten 2013 och blev snabbt mångas favorit. Tricky är en pigg och positiv ponny som tävlar framgångsrikt i dressyr. Hon känns lätt igen som ponnyn med kort svans och rosa bläs då hon på grund av sin känslighet mot kvalster lätt tappar hår.

 

Viola

Född: 2002
Ras: KWPN
Far: Utrecht                      Morfar: Lavall I
Mankhöjd: 165 cm

Viola kom till Överby 2008. Hon är en vacker fux med lite attityd, som visar vad hon tycker. Viola tävlas framgångsrikt i dressyr upp till MsvC. Viola vann lektionshästmästerskapen i dressyr 2013 och 2014.

 

Westerwird´s Sandor

Född: 1999
Ras: New Forest
Far: Westerweld´s Andor    Morfar: Monday´s Moscan
Mankhöjd: 139 cm

Sandor kom till Överby 2006. Han är en mycket populär och vacker skimmel som är duktig i både hoppning och dressyr. Han har placerat sig i Stockholmsmästerskapet flera år i rad, varav en vinst.

 

 

You 2

Född: 2007
Ras: Svenskt varmblod
Far: Zardin Firfod                    Morfar: Schwadroneur
Mankhöjd:

You 2 är en otroligt snäll häst som kom till Överby i slutet av 2012. Han är en duktig dressyrhäst som redan har hunnit tävla upp till MsvC:1 med många placeringar. Han vann även lektionshästmästerskapet 2015 och 2016. You 2 är väldigt trevlig att rida och gosar och leker gärna i hagen. 

 

Zara

Född: 2000
Ras: Polskt halvblod
Far: Irwin                           Morfar: Dawid
Mankhöjd: 171 cm

Zara kom till Överby 2008. Hon är en lugn och snäll häst som är mycket populär. Hon är duktig både i hoppning och dressyr och kom tvåa i Stockholmsmästerskapet i dressyr 2011 och ingick även i det segrande laget i Dressyrallsvenskan division III 2011. Zara vann även lektionshästmästerskapen i dressyr 2013.

 

Zitrus ("Zito")

Född: 2004
Ras: Svenskt halvblod
Far: Sack                           Morfar: Zephyr
Mankhöjd: 170 cm

Zitrus kom till Överby 2012. Hans namn är förvillande likt Cyprys och därför kallas han för Zito. Han är lugn och verkar tycka om att bli ompysslad i boxen. Innan han kom till Överby så har han tävlats i dressyr och gjorde sin tävlingsdebut med Överbyryttare redan i maj 2012.