Fritidsledare

Vi har två fritidsledare hos oss; Sandra Arledal Thunell och Hanna Tennemar. 

Sandra arbetar jämna måndagar, onsdagar och fredagar. Hanna arbetar ojämna måndagar, tisdag, torsdag och fredag.

Sandra Arledal Thunell - fritidsledare

Sandra är född 1990 och är fritidsledare på Överby Hästsportförening. Här svarar Sandra på några frågor om vad fritidsledaren gör och berättar lite om sig själv.

Vad finns en fritidsledare till för?
Det är en person som håller samman gemenskapen och verksamheten och som ska finnas där för ungdomarna på de platser där de väljer att spendera sin fritid och vara en bra förebild.

När började du arbeta på Överby ridskola?
Jag anställdes för att jobba i stallet i januari 2012 och började jobba med fritids en dag i veckan i början av 2014. Från och med den 1 september 2014 jobbar jag heltid!

Hur ser din "hästbakgrund ut"?
Hästar, eller egentligen djur, har alltid varit ett jättestort intresse! Jag var medlem på en 4H-gård när jag var liten där jag började rida och några år senare fick jag börja på Vällingby ridskola där jag red tills jag var ungefär 17 år. Sedan hade jag ett långt uppehåll innan jag började jobba på samma 4H-gård som jag var medlem på när jag var liten där jag tog upp ridningen igen. När jag blev anställd här på Överby började ta ridlektioner igen vilket är det bästa beslut jag någonsin gjort!

Vad har du för utbildningar?
Jag läste mediakommunikation på International IT Collage of Sweden Stockholm och via ridsportförbundet har jag gått VULKen och ska i framtiden gå barnledarutbildningen.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på Överby?
Min dag på Överby startar cirka 12.00.Mellan klockan 12.00 fram till 15.00 gör jag ofta kontorssaker, som till exempel ordnar med skåp, redovisar, svarar på mejl, men jag brukar också städa, handla, och planera aktiviteter. Efter 15.00 (eftermiddagen), varvas med att öppna cafeterian, hjälpa grupper innan ridning, ha teori och aktiviteter.

Har du några intressen utöver hästarna?
Läsa, laga mat och umgås med min sambo och mina vänner.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?
Att man aldrig har en riktigt dålig dagpå jobbet! Man går alltid härifrån glad och nöjd efter att ha träffat alla härliga barn och ungdomar och umgåtts lite med hästarna. 
 

Hanna Tennemar - fritidsledare

Mitt namn är Hanna Tennemar och jag är född 1996.

Jag började rida på Överby när jag var sex år gammal, då jag hade en storasyster som redan red, och sedan dess har jag varit fast.

Jag har jobbat extra på fritids sedan 2015 då jag gick ut gymnasiet och trivs superbra! Att få jobba med både barn och hästar är verkligen en bra kombination. Jag är fortfarande ganska barnslig och sprallig av mig så jag kan ärligt säga att jag har minst lika kul som barnen på alla fritidsaktiviteter. Stallet är den bästa miljön att växa upp i och jag är, och har alltid varit, där näst intill varje dag.

Mysa med hästarna, rida och tävla är det jag brinner för och jag hoppas kunna inspirera och lära alla barn i stallet hur fantastiskt livet med hästar är! Mina absoluta favorit hästar i stallet är Justin, Tricky och Heavy som tyvärr gick bort hösten 2016.
 

Kontakt med Överby och fritids

Alla är välkomna till Överby oavsett om man bara vill pyssla med något eller bara vara, helt gratis. Finns det frågor eller funderingar om verksamheten går det alltid bra att mejla Fritids Överby (fritids@ohf.se).