Styrelsen

Ordförande, Birgitta Orbert

maila Birgitta 

Birgitta började rida på ridskola vid 10-årsåldern och har i stort sett ridit sen dess. Hon började på Överby år 2000 och rider nu på torsdagar och lördagar.

Familjen har en häst, Petrino, som står i privatstallet och som främst rids och tävlas av Nils och Rebecca. Alla i familjen stortrivs på Överby som verkligen är ridskolan för hela familjen, 

Vice ordförande, Maria Tremura

maila Maria

Jag började rida som femåring på hästarna på landet, där jag hankade mig fram under flera år tillsammans med alla möjliga sorters ponnyer och hästar. I mellanstadiet började jag på Överby där jag  red ett par år. Flera år senare, och med erfarenheten av att ha egen häst återvände jag 2008 till Överby efter ett långt uppehåll från hästar och ridning. Idag kan jag  bara ångra att jag inte återvände tidigare till ridningen och framför allt till Överby. Jag tänker ibland på hur mycket bra ridning och erfarenhet jag gått miste om!

Jag rider på lördagar och onsdagar och det finns inget som ger en sån energikick som att rida. Jag är så glad och stolt över våra fantastiska hästar och vår duktiga personal och sist men inte minst för den goda stämning vi har på Överby! 

Sekreterare, Lorraine Sjöö

maila Lorraine

Lorraine har ridit på Överby i över tio år och rider nu på onsdagar för Lena.

För mig står Överby för god undervisning i en trevlig miljö där hästarnas väl och ve är första prioritet. Då jag inte var stalltjej i unga år så var det fantastiskt att få möjlighet att börja rida här för Gun som då höll i fredagslektionerna . Man kände sig välkommen även om man var nybörjare och kanske lite bortkommen. Hästintresset har inte klingat av genom åren utan gått i arv till mina barn som även de rider på Överby och trivs i den goda atmosfären som råder på stallet. Att kunna bidra till en förening som ger så många så mycket glädje känns som ett privilegium.

 

Kassör, Anna Brevik

maila Anna

Anna är föreningens kassör vilket innebär löneadministration, budgetarbete, bokslutsarbete och allt övrigt ekonomijobb som måste skötas.

Hästarna kom in i mitt liv i tidig ålder då jag var dagbarn på en gård, samma gård som Cayenne växte upp på. Började sedan rida på Överby -88 och tillbringade många timmar i stallet fram tills att jag flyttade från Sollentuna.

Överby var mitt självklara val den dag jag valde att flytta tillbaka!

Anna rider idag på måndagar och onsdagar.

 

Ledamot, Tommy Nermander

maila Tommy

Anläggnings- och fastighetsansvarig.

Tommy är ledamot. Han är pionjär bland vuxenryttarna på Överby och har ridit här sedan slutet av 80-talet. Tommy hittar du ofta uppflugen på en stege i stallet, men på måndagar sitter han uppflugen i sadeln i stället. Tommy lägger ner mycket tid på att fixa i stall och ridhus.

 

Ledamot, Mikael Parmsten

maila Mikael

 

Ledamot, Anette Göstason 

maila Anette

Anette ansvarar för hemsidan.

Anette har ridit på Överby sedan 2008. Hon rider lektion två gånger i veckan och rider och sköter även Lisa Sarins häst Ville. Anette har en dotter, Amanda, som rider på Överby och tävlar lektionsponny för ridskolan. 

Överby är mitt självklara val! Dels för att hästarna tas så väl omhand, har det så bra och är så fantastiskt fina och dels på grund av den otroligt höga kvalitén på undervisningen. 

 

 

Ledamot, Emma Westling

maila Emma

Emma började rida på Överby 1988 och har ett uppehåll fram till hösten 2016 eftersom hon fått barn under våren.

Överby har varit som ett andra hem för mig. Som barn och ungdom var jag där all ledig tid och än idag är några av mina bästa kompisar de jag lärde känna som barn på Överby. Jag är utbildad ridledare och har jobbat heltid på Överby i ett knappt år som 19-åring. Jag har haft egen häst och hästar på foder, dessa och andra hästar (senast Grynet) har jag tävlat i hoppning och dressyr. Som ungdom tävlade jag även voltige för Överby. Jag har suttit i ungdomssektionen och var under flera år föreningens revisor. 

 

Ledamot, Johanna Rahm Juhlin 

maila Johanna

Johanna började rida på Överby på ridlekis 1998 och har fortsatt sedan dess. Idag rider hon lektion på måndagar och varannan torsdag för Lena. 

Jag har ridit på Överby sedan jag var fem år. Så fort jag fick börja sköta började jag sköta på Doris som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat. En stor del av min uppväxt spenderade jag i stallet där jag alltid har engagerat mig så mycket jag har kunnat, tidigare ibland annat i ungdomssektionen. Idag tävlar jag på fina Zara och är glad över att kunna bidra till styrelsearbetet och förhoppningsvis kunna ge tillbaka en del av det som Överby har gett mig under alla dessa år! 

Suppleant, Catarina Staffas

maila Catarina

Catarina började rida på Överby 2006, och rider nu onsdagar och lördagar för Lena och Ida.

Det som var viktigt för mig i valet av ridskola var att ridskolehästarna hade det bra och fick gå ute varje dag i stora hagar. Överby uppfyllde det. Därefter har jag mer och mer förstått vilken unikt trevlig och bra förening vi har med duktig och engagerad personal, fina, välskötta hästar och en trevlig atmosfär. Det är roligt att kunna bidra och att få vara en del av det.

 

Suppleant, Susanne Menzel Persson

maila Susanne

Susanne började rida på Överby som vuxen, våren 2007 och rider tisdagar för Lisa, fredagar för Ida och lördagar för Ida/Sandra E. Från och med hösten 2016 blir det bara tisdagar och lördagar men hon försöker också vara med på programträningar, tar enstaka privatlektioner och deltar i Överbys rika utbud av teorikurser samt ridkurser på skolloven.

Tills nu har jag under alla år hjälpt till i cafeterian vid tävlingar och nu hoppas jag kunna bidra ännu mer som suppleant i styrelsen. 
Jag uppskattar verkligen att vara en del av den fina gemenskapen bland både människor och hästar på Överby, det är en oslagbar batteriladdare!

 

Suppleant, Terese Hedin

maila Terese

Terese började att rida på Överby 2011 och rider på tisdagar för Lisa och på söndagar för Sandra E.

Efter att ha suttit på läktaren i ridhuset i några år och längtansfullt tittat på när min dotter och andra red bestämde jag mig till slut för att börja rida igen. Det är bland de bästa beslut jag någonsin tagit! Jag trivs fantastiskt bra på Överby med alla underbara hästar och trevliga och engagerade människor. Eftersom både min dotter och jag spenderar en hel del tid på Överby kändes det både roligt och självklart att engagera mig i styrelsearbetet.