Lena och Donnerstein 8:a i SM 2018!

Den 8/6 var det dags för Lena och Donnerstein att rida årets SM i dressyr. Till SM kvalar man genom att ha minst 63% två gånger i Grand Prix eller Grand Prix Special, något som de två har gjort med marginal många gånger.
SM består av ett kval som rids i Grand Prix, där de 15 bästa ekipagen går till final som rids i Grand Prix Kür, vilket är ett egenkomponerat program med egen musik till. Detta är den högsta svårighetsgraden som finns i dressyr.

Lena och Donnerstein fick till en fin och stadig ritt i kvalet, med någon liten miss, och fick 65,630% vilket placerade dom på tionde plats av 29 startande. Det betydde att de knep en plats i den stora finalen på söndagen!
I strålande sol och till deras rockiga kürmusik red de i finalen till sig 67,450% vilket räckte till en sjundeplats i det tuffa startfältet. De klättrade alltså tre placeringar från kvalet! I själva SM-serien läggs resultaten ihop från både kvalet och finalen vilket ledde till att de kom på en 8:e-plats totalt. En otroligt stor bedrift bland flera landslagsryttare och många andra ryttare som sponsras av stora företag och har flera svårklasshästar i stallet.

Lena är och har alltid varit en stor inspiration för sina elever. Detta resultat visar ännu en gång hur långt det faktiskt går att komma med hårt jobb, vilja och engagemang!

Ett stort grattis Lena och Donnerstein!