Vår personal

Lena Wiman - ridskolechef och ridinstruktör

RIK 1, C-tränare i dressyr, Int 1 domare, domarutbildare i Stockholmdistriktet.

Lena har ridit på ridskola sedan 7 års ålder. Ridskola och dess kringverksamhet är den absolut bästa grunden man kan få både som ryttare, ledare och människa. Hon har arbetat som ridskolechef sedan 1989 på Överby Ridskola och innan dess tre år på Färingsö Ridskola som instruktör. Lena har också provat på att arbeta som brevbärare och dagisfröken (som det hette på den tiden). Under dessa år arbetade Lena fortfarande som instruktör och tränare vid sidan om de andra arbetena. Några års resande hanns också med under den tiden.

Utbildning av hästar, ryttare och att tävla är något Lena brinner för. Hon tävlade lektionsponny/-häst från 13 - 21 års ålder i terrängritt, hoppning och lite dressyr. Sin första egna häst skaffade Lena först i 25-årsåldern och tävlade i hoppning inledningsvis. Till slut blev det dressyr som Lena fastnade för. Idag har hon hästen Donnerstein född 2001 som hon har utbildat själv. Han kom till Lena som 3.5-åring och idag tävlar de tillsammans Grand Prix. Hjälp på vägen har varit och är Lars Andersson och nu sista åren även Lussan. Lena har också hästen Leon född 2010 som hon idag utbildar och hoppas på skall komma upp en bit i klasserna.  

Gun Grönroos - ridinstruktör, stall och kontor

RIK I-III, RIK L och C-tränare i dressyr

Gun, som ursprungligen kommer från Åland, började sin hästkarriär på ridskolan Zleipner. Hon flyttade till Sverige i mitten på 1970-talet. 
Tidigare har Gun arbetat bland annat på Täby Ridklubb och som ridskolechef på Veda.
Gun har arbetat här på Överby sedan hösten 2000.

Lisa Sarin - ridledare och stall

RIK 0, MsvB-domare och C-tränare i dressyr

Lisa började sin ridkarriär som elev på Överby redan 1975, och vid 20 års ålder började hon arbeta på ridskolan.
Lisa har tävlat upp till MsvA-dressyr. Med sin häst Viking har hon tävlat upp till MsvC och de var med i det vinnande laget i Allsvenskan 2011. 
Lisa håller även ridlektioner på engelska.

Ida Andersson - ridledare och stall

RIK 0

Ida är tjänstledig för studier fram till hösten 2018.
 

Sandra Englund - ridinstruktör 

RIK I
Sandra Englund började jobba på Överby under 2013. Hon studerar nu för att kunna ta en Masterexamen i Animal Science.
Utbildning av unghästar är något Sandra brinner för och hon har en valack född 2010 som hon har ridit in och utbildat själv med siktet på de högre klasserna i dressyr.

 

Sandra Arledal Thunell - fritidsledare, stall och ridledare

RIK 0
Sandra började rida och hålla på med hästar på en 4H-gård när hon var liten. Från ca 8-17 års ålder red hon på Vällingby Ridskola innan hon gjorde ett uppehåll på några år. Innan Sandra kom till Överby jobbade hon på samma 4H-gård som hon växte upp på. Nu arbetar hon som fritidsledare, i stallet och som ridledare.

Mikaela Orsin - ridledare

RIK 0
Mikaela började rida på Överby som sexåring år 2000. Hon jobbade i det gamla ponnystallet och tävlade ponnycupen 2008 innan hon ville prova sina vingar i anda stall. Efter studenten gick hon sommaren 2013 ridledarutbildningen på Strömsholm och har sedan dess hunnit jobba både i stall och som ridlärare på några ridskolor i Stockholm. Nu har hon efter ett antal år hittat tillbaka till Överby och håller lektioner på söndagarna. Till vardags pluggar Mikaela ekonomi på Stockholms Universitet.