Vi erbjuder

Ridlektioner

Under terminerna hålls ridlektioner måndag till och med lördag. Ridgrupper finns både för nybörjare och mer erfarna ryttare och för alla åldersgrupper. Det finns även grupper för ryttare som är intresserade av att tävla. I de flesta vuxengrupper och i tävlingsgrupperna är det max 10 ryttare, vilket gör att ridinstruktörerna har möjlighet att möta ryttarna individuellt. Det fullstora ridhuset gör också att det finns gott om plats för varje ryttare. Lektionsverksamheten består av dressyr, markarbete, cavaletti, hoppning och uteritter, allt anpassat för olika utbildningsnivåer. De olika nivåerna finns beskrivna här. I lektionstiden ingår uppsittning, lektion och avsittning. En gång per termin ingår en avsutten teorilektion.

Ridlekis

Detta är en verksamhet för barn som är 7 år eller yngre. Varje lektion innehåller både ridning och teori. Barnen får lära sig hur en häst fungerar, vad den äter och hur den ska skötas. Det här är det perfekta sättet att börja umgås med hästar.

Handikappridning

Varje vecka har vi ridgrupper anpassade för handikappade barn, ungdomar och vuxna. Dessa lektioner pågår dagtid. I dagsläget rider ca 50 personer regelbundet i dessa grupper.

Knatteridning/Prova på för vuxna 

För barn som vill prova på i åldern 3-10 år eller senior-prova-på för ungdom och seniorer. Sista söndagen i varje månad. Du anmäler dig från gång till gång 14 dagar innan. Anslag finns uppsatt i inforummet i ridhuset.

FaR – fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på recept innebär att man ordinerar fysisk aktivitet på motsvarande sätt som ett läkemedel. Fysisk aktivitet på recept kan användas både i förebyggande och behandlande syfte. ÖHF har genomfört en utbildning till FaR‐ledare, vilket innebär att vi får ta emot patienter med ett recept på fysträning. Vi finns med i Stockholms FaR‐ledarnätverk, och på deras hemsida (www.farledare.se) kan man läsa mer. Det är också där som både patienter och vårdgivare kan hitta oss. Vi erbjuder individanpassade FaR‐aktiviteter. Vi har lång erfarenhet och god kompetens hos vår personal att ta hand om människor med olika förutsättningar för träning, inte minst genom vår handikappridning.

Tävlingar

Varje termin hålls programträning i dressyr och banhoppningsträning. Ridskolan arrangerar tävlingar upp till nationell nivå i dressyr till vilka även utomstående ryttare kan anmäla sig. Vi har många duktiga lektionsryttare som tävlar på våra ponnyer och stora hästar, främst i dressyr. De tävlar LC‐MsvC med mycket goda resultat. Vi är också med i lektionshäst‐/ponnymästerskap och har flera år vunnit dessa.

Ridkurser och ridläger

Varje år anordnas ridkurser både i hoppning och dressyr och i olika nivåer under jul‐, sport- och påsklov. Dag- och kvällsridläger hålls i juni och i augusti innan ridskoleverksamheten startar för terminen.

Teori- och ridmärkeskurser

Under terminerna erbjuds flera olika teorikurser, t ex foder, sårvård, grönt-kort och ridmärkeskurser. Dessa kurser äger rum på kvällar och helger.

Ridmärken
Barnridmärken finns i olika svårighetsgrader och tas under ridlekis, ridning med teori (rmt, ridår 1) samt ridår 2.

Ridmärken kan tas för märkesnivå 1-4. I ridmärket ingår ridmoment (hoppning och dressyr) samt teoriprov.

Ridmomenten utförs för samtliga elever på ridlektionerna. Teorin för ridår 1- 5 görs tillsammans med fritidsledaren under vårterminerna.

För märkesnivå 1-3 håller ridskolan teorikurser som det går att anmäla sig till. Material erhålls under kursen. Läs-själv-förslag: "Lilla ridboken" (finns att låna på ridskolan).
För märke 4 håller ridskolan teorikurser vid önskemål. Läs-själv-förslag: "Hästhållning i praktiken" (finns att låna på ridskolan).

Teoriprov för ridmärken skrivs under vårterminen vid organiserade datum och godkänt ridmärke köps av Lena Wiman.

Det finns flera olika böcker att låna i stallet. Kontakta kontoret för mer information.

Skötarsystem

Skötare på en häst eller ponny kan både ung och gammal vara. Ridskolan erbjuder skötarkurser.

Företagsridning

Företag kan boka ridlektioner dagtid för sin personal. Det går att boka en eller flera lektioner alternativt en fast lektionstid varje vecka.

Studiebesök

Förskolor och skolor är välkomna till ridskolan för att rida eller för att titta på våra hästar. Medhavd matsäck kan ätas i vår cafeteria.

Privathästträning för Lars Andersson

Överby är stolta att kunna erbjuda privathästträning för Lars Andersson, en välkänd och meriterad A-tränare, domarutbildad med lång erfarenhet som även tävlat internationellt. Kontakta Lena Wiman om du vill anmäla dig och din häst. Du är givetvis också välkommen att komma som åskådare - titta på ridskolans anslagstavla för aktuella datum.